Mallorcai meleg, nógrádi hideg (zuhany)

Szerző: admin

Fenyvesi Péter hegyikerékpáros versenyző a hűvös magyar telet a kellemesebb klímájú Mallorcára cserélte egy kis időre az elmúlt időszakban, ahonnan szombaton érkezett haza. A melegebb égövi edzőtáborból hazatérve egy kis hidegzuhany fogadta a balassagyarmati kerekest, hiszen mint kiderült, nem indulhat a nógrádi legeredményesebb ifjú sportolóknak járó címért, „kizárták” a felterjesztetett fiatalok közül, mivel megyén kívüli egyesületben versenyez.

A család a Nógrád Megyei Hírlap hasábjairól értesült erről, lapunknak elmondták azért nem értik, hogy „kizárják” Pétert a „lehetőségek” közül, mert a szingapúri I. Ifjúsági Olimpián egyértelműen Balassagyarmat városát (és a Balassi Bálint Gimnáziumot) képviselte. Az egyesületnek ilyen téren csak „említendőnek” kellene lennie, ahogyan a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján is elsőként természetesen a lakóhelyet említik, hiszen az olimpián a versenyző hazáját és otthonát képviseli – ahogyan ezt Péter is tette. A család ugyanakkor elismeri, hogy többi eredményét (országos bajnoki címek több szakágban) a kiírás alapján nem lehet figyelembe venni, de azt azért remélték, hogy az ifjúsági olimpiai részvétel talán a lehetőség alapját megadja, hogy legalább a cím várományosai közé bekerüljön a fiatal tehetség neve.

Mindemellett azonban elmondható, hogy eredményes edzőtáboron van túl versenyzőnk, aki gőzerővel és hatalmas elszántsággal néz az idei szezon elébe. Utolsó junior-korú évében egy új csapatban versenyezhet majd, mely új lehetőségeket is biztosít számára. A részletekről Fenyvesi Péter még az edzőtábor utolsó napjain nyilatkozott lapunknak.

– Palma de Mallorca, kellemes napsütés, tengerpart, napszemüveg – és persze kerékpár minden mennyiségben. Az új csapatom (Bringabanda) jóvoltából január 20-án, csütörtökön pattantam Schwechatban repülőgépre 3 sporttársammal. Mivel késő délután érkeztünk ezért már csak egy laza átmozgató 90 perces edzésre maradt időnk. Másnap, mint minden nap gyors reggeli után egy kis pihenés, majd öltözés és indultunk is biciklizni. Az első komoly adagunk 3 óra sík edzés volt teljes „pofaszélben”. Fél órával növeltük az edzésidőt minden nap, majd az 5. napon tartottunk egy pihenőt, ami nekem egy 1,5 órás átmozgató futásból állt. Ezt a napot városnézéssel, internetezéssel és nagyon sok nevetéssel töltöttük. Aztán újra indítottuk a programot – újfent 3 óra várt ránk, de most mindezt a hegyekben abszolváltuk. Nagyon élveztem ezeket a napokat, jól éreztem magam és az idő is kedvezett, hiszen az első napokban még csak 7°C, a végére azonban már közel 20 °C is volt. Idén az országos bajnoki mezre pályázom U19-ben, így ez egy nagyon jó alkalom a felkészülésre, hála Dobos Ferencnek. Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó volt a társaság és hasznos volt az edzéssel töltött idő is, felejthetetlen élmény ez számunkra – foglalta össze gondolatait Péter.

Fenyvesi Péter átigazolásával kapcsolatban újdonsült csapatának vezetője, Dobos Ferenc is nyilatkozott lapunknak.

– A Bringabanda SC vezetőjeként, a csapat teljes vezetésével egyetemben fontosnak tartjuk, hogy az egyesület folyamatosan fejlődjön, alakuljon, olyan élményeket adjon a tagjainak, hogy érdemes legyen tagnak lenni. Bár a Bringabanda nem kifejezetten versenycsapat megalakulásunk óta azt tapasztaljuk, hogy egy-egy kiemelkedő alakja a hazai hegyikerékpáros életnek sokat ad a csapat tagjainak: lelkesíti őket, hogy egy neves sportolóval lehetnek egy „bandába”. Az évek során támogatóinkkal is remek együttműködést alakítottunk ki, melynek eredményeképp biztos hátteret tudunk adni a tagjainknak, legyen szó egy hobbi bringásról vagy egy kiemelkedő sportolóról. Ahogy azt  említettem, mind én, mind a csapat vezetése fontosnak tartja a folyamatos fejlődést. Ennek eredményeképp idén sikerült megállapodást kötni Fenyvesi Péterrel, aki idén és reményeink szerint 2012-ben is a Bringabandát fogja erősíteni. Péter rengeteg szép eredménye, számtalan országos bajnoki címe mellett olimpikonként képviselte hazánkat az I. Ifjúsági Olimpián 2010-ben, Szingapúrban. A csapat vezetésének és támogatóinak célkitűzése Péter sportszakmai fejlődésének támogatása, egy biztos és jó hangulatú csapatháttér biztosítása – zárta gondolatait Dobos Ferenc.

Kéri István

Megosztás e-mailben

Az alábbi űrlap segítségével elküldheted e-mailben a(z) Mallorcai meleg, nógrádi hideg (zuhany) című hírünket egy barátodnak, ismerősödnek.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Osgood-Schlatter – A gyakori kamasz térdpanasz

Az Osgood-Schlatter betegség azoknál a kamaszoknál/fiatal felnőtteknél jelentkezik leggyakrabban, akiknél a közelmúltban fejeződött be a növekedés, va...

McDavid termékek a futók sérüléseire

Az idén 50 éves ,amerikai   SportMed® , Sports Protection és  Performance termékeivel lett méltán világhírű. A  Runners Therapy kifejezetten a futássa...

Wieszt Jankó a máriapócsi futam után vezeti a SuperCars bajnokságot

A SuperCars bajnokságban induló pártfogoltunk Wieszt Jankó, a 3. helyet érte el a közelmúltban megrendezett 2015.04.05-06 máriapócsi versenyen. Így a ...
Vissza
;